Hír: Gazdagabbak, mint Bill Gates
(Kategória: Nagyvilág)
Küldte: Admin
szombat 26 február 2011 - 20:50:53

Becslések szerint a Kadhafi család nagyobb vagyonnal rendelkezik, mint a Microsoft alapítója és egyben elnöke, Bill Gates. A Kadhafi családnak nem csak az olaj és a gáz bizniszben van érdekeltsége, hanem a telekommunikációs szektorban és a mezőgazdaságban is.

A Kadhafi család vagyonát 80 és 150 milliárd dollár közé teszik. Pontos számok persze nincsenek, hiszen egy olyan államban, ahol a hatalom egyetlen ember kezében összpontosul nehezen lehet bizalmas információkhoz jutni.

A Wikileaks birtokába jutott dokumentumok szerint a Kadhafi családnak számos gazdasági területen van érdekeltsége és itt nem csak az olaj és a gáz bizniszre kell gondolni. A család tagjait szoros szálak fűzik a telekommunikációs szektor, az építőipar, a turizmus, és a média "legnagyobb játékosaihoz". Csak egy eset a sok közül: Khadafi fiai az NOC névre hallgató nemzeti olajtársaság vezetőjét, Shukri Khanemet arra kényszerítették, hogy milliókat adjon nekik a vállalat bevételeiből, mindezt persze magáncélra. Alternatívaként azt javasolták az ifjú Kadhafik, hogy az olajvállalat közvetlen szállítson nekik olajat.

Az olaj biznisszel egyéb kapcsolatai is vannak a családnak. Saif Al-Islamnak, egy másik Kadhafi fiúnak saját olajipari vállalata van: a One-Nine Petroleum. Kadhafi egyetlen lányának, Aishának a fővárosban, Tripoliszban magánklinikája van. Az állami irányítás alatt álló telekommunikációs vállalat működéséből Mohammed Al-Kadhafi profitált. Al-Saadi az ingatlanpiacba és a turizmusba szállt be.

Arról nincsenek információk, hogy a Kadhafi család vagyonának mekkora része található külföldön. Csak annyit lehet tudni, hogy a családnak vannak számlái az öböl országokban- holott az öböl országok vezetőivel rossz kapcsolatot ápolnak.

Londonban Saif Al-Islamnak van luxuslakása, az egyik belvárosi bevásárlóközpont pedig valószínűleg a közös családi vagyon részét képezi. 2002-ben a Lafico nevű befektetési vállalkozáson keresztül 7,5 százalékos részesedést szerzett a család a Juventus futballklubban. Ez 22,9 milliárd eurójukba került.

Forrás: www.portfolio.hu


Ezen hír származási helye: Dunaharaszti Apró - Hír Információ Reklám Apróhirdetés
( http://www.dunaharasztiapro.hu/news.php?extend.344 )