Hír: A kormány elfogadta a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tervét
(Kategória: Kultúra)
Küldte: Admin
szerda 23 február 2011 - 19:20:32

A kormány február 23-án elfogadta a Nemzeti Közszolgálati Egyetem létrehozásáról szóló törvénytervezetet, melyről így legközelebb az Országgyűlés mondhat véleményt. Az intézmény a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetemet, a Rendőrtiszti Főiskolát és a Budapesti Corvinus Egyetem Közigazgatás-tudományi Karát egyesítené 2012. január 1-től. Nagy Anna kormányszóvivő a döntést követően elmondta: a kormány tárgyalt arról is, hogy a későbbiekben az új egyetem egyik épülete lehet a Józsefvárosban található egykori Ludovika Akadémia.

Az intézmény olyan felsőfokú közszolgálati szakembereket fog képezni, akik "az új generációját adhatják annak a jó államnak", amelynek kialakításán a kormány megalakulása óta dolgozik - mondta a kormányszóvivő. Hangsúlyozta: a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen folyó képzés a közigazgatás, a rendvédelem, a honvédelem és a nemzetvédelem területén fogja szolgálni az utánpótlás biztosítását.

Az egyetem létrehozásának nagyon fontos szerepe lesz a közszolgálati életpályamodellben is - fűzte hozzá Nagy Anna, példaként említve, hogy olyan átképzési programok indulnak majd, amelyek biztosítják, hogy a fegyveres szolgálat után a tisztek folytathassák pályájukat a közigazgatásban. Az intézmény diplomáciai képzést is fog szervezni.

Forrás: www.edupress.hu


Ezen hír származási helye: Dunaharaszti Apró - Hír Információ Reklám Apróhirdetés
( http://www.dunaharasztiapro.hu/news.php?extend.340 )