http://www.holzmanngepek.hu

Legyen a hírszerkesztőnk!

Küldjön nekünk helyi híreket, vagy érdekességeket a nagyvilágból.
A részletekről érdeklődjön a dunaharasztiapro@gmail.com email címen.
Megosztom:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban
hétfő 21 február 2011 - 19:24:30

Luxus lett a gyerek

Beküldte: Admin Kategória: Nagyvilág
Az egygyermekes brit szülők 60 százaléka anyagi helyzete miatt nem engedhet meg magának második gyereket - derült ki egy felmérésből.

Már a pelenka, a járóka is sokba kerül, aztán jön a cipő, a ruha, a bicikli meg az iskolai kirándulások különdíja. A jómódúaknak sem könnyebb, mert magasabbak az igényeik: külföldi nyaralásra viszik a gyereket, és drága magániskolába íratják be őket.


Anyagi megerőltetés napjaink Nagy-Britanniájában a gyermekvállalás. Az átlag brit család tehát egyre inkább egy-, legfeljebb kétgyermekes. 1971-ben még két gyermek vállalása volt a jellemzőbb.

A megélhetési költségek jelenleg gyorsabban növekednek, mint a kereset. Az állami szektorban az ország rossz gazdasági helyzete miatt két évre befagyasztották a béreket, és a béremelkedés a magánszektorban sem magasabb két százaléknál.

Közben sok minden jelentősen drágul a vonatbérlettől az egyetemi tandíjig. S a gyerek kiadással járó dolgokat követel a szüleitől: internet-előfizetést, plazmatévét és természetesen magasabb összegű zsebpénzt.

Háromnál több gyermek immár főként azokban a családokban gyakori, ahol egyszerűbb életre rendezkednek be, és meghatározó jövedelmi tétel a gyermeknevelési segély.

Forrás: www.inforadio.hu

Ajánlott hirdetés

Kategória > Építőipar
Alkategória > Nyílászáró
Redőny, szúnyogháló, garázskapu
Redőny, szúnyogháló, gará[...]
 

Weboldal készítés

Dataglobe Zrt

Dunaharaszti Apró - Hír Információ Reklám Apróhirdetés
Weboldal készítés