http://www.holzmanngepek.hu

Legyen a hírszerkesztőnk!

Küldjön nekünk helyi híreket, vagy érdekességeket a nagyvilágból.
A részletekről érdeklődjön a dunaharasztiapro@gmail.com email címen.
Megosztom:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban
hétfő 04 június 2012 - 20:00:09

A Marsra szerveznek valóságshow-t

Beküldte: Admin Kategória: Ééérdekes
A műsor 2023-ban kezdődne, első körben négy szereplővel.

Nem, nem a királyi televízió Marslakók című produkciójának továbbfejlesztéséről van szó, hanem a valódi vörös bolygó leendő lakóiról. Úgy tűnik, a következő évtizedekben a magánpénzből finanszírozott űrkutatás fellendülésére számíthatunk. Míg a SpaceX magánűrhajója sikeresen elindult, csatlakozott az ISS-hez, majd visszatért a Földre, addig egy másik magánvállalat az űrbe menne bányászni, míg egy harmadik, a Mars One ennél is nagyobb terveket dédelget: emberek lakta kolóniát szeretne létesíteni a vörös bolygón.

A Marssal kapcsolatos bármely korábbi tervnél a legnagyobb problémát az utaztatás jelentette - nemcsak az út hossza, hanem a szükséges energia is gondot okozott. Nos, a Bas Landsdorp, holland vállalkozó által létesített projekt ezt egy huszárvágással megoldotta: a "marslakók" számára csak az odautat biztosítja. A vállalkozó kedvűeknek szó szerint egy életre búcsút kéne inteni a földi léttől.


Amennyiben minden a tervek szerint halad, a kolónia első négy lakója 2022 szeptemberében indulna és 2023 áprilisában érkezne meg - addigra az előreküldött két marsjáró mindent elkészítene, a túléléshez szükséges minden egység és eszköz a helyére kerülne. Ha minden jól megy, kétévente újabb négy lakóval bővülne az első marsi település.

A projekt támogatói között találunk Nobel-díjas tudósokat és űrtechnológiai vállalkozásokat egyaránt - az egyetlen, ami (a fenti videóból is) érezhetően hiányzik, az a szükséges pénz. A Mars One tervei szerint a mocskos anyagiakat a médiaérdeklődés oldaná meg, ugyanis a felkészüléstől a kolónia megalakításáig mindent kamerák rögzítenének - a közvetítés jogát pedig nyilván borsos áron adnák.

A kérdés már csak az, hogy a nézőket lekötné-e ez annyira, mint mondjuk az olimpia? Ti néznétek? Esetleg jelentkeznétek "szereplőnek" is?

Forrás: www.hir24.hu

Ajánlott hirdetés

Kategória > Apróhirdetés
Alkategória > Műszaki cikk
mobiltelefon
mobiltelefon
45000 

Weboldal készítés

Dataglobe Zrt

Dunaharaszti Apró - Hír Információ Reklám Apróhirdetés
Weboldal készítés