http://WWW.mz-b.HU

Legyen a hírszerkesztőnk!

Küldjön nekünk helyi híreket, vagy érdekességeket a nagyvilágból.
A részletekről érdeklődjön a dunaharasztiapro@gmail.com email címen.
Megosztom:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban
hétfő 04 június 2012 - 19:51:40

Kelj fel és járj: számítógép előtt is egészségesen

Beküldte: Admin Kategória: Egészség
Nem új felfedezés, mégis sokan csak legyintenek, vagy nem is veszik tudomásul: az ember nem arra lett "kitalálva", hogy napi 8-10 órákat egy számítógép előtt görnyedjen. Szakértővel beszélgettünk az okokról és a megoldásokról.

Az emberi evolúció több millió éve során a bolygót uraló főemlősök egy olyan életmód alapján alakultak a mostani formára, amelyben a folyamatos vándorlás, vadászat, gyűjtögetés játszotta a főbb szerepeket. A törzsfejlődés a testünket futásra, mászásra, aktív életre alakította ki, mi pedig mindössze néhány évtized alatt változtattuk meg napi gyakorlatunkat valami gyökeresen más irányba. A számítógéppel dolgozók legtöbbje napi 8-10 órán át egy, az eddigiekhez képest teljesen furcsa testtartásban monoton munkát végez, nem is beszélve az agy számára is kifejezetten új működési gyakorlatról.

Látható, kimutatható, hogy manapság már másféle okok miatt betegszik meg, rokkan le, vagy épp hal meg a népesség jó része, ezért teljesen máshogy is kell védekezni az irodákban, forgószékeken, billentyűzetek előtt támadó láthatatlan veszélyek ellen. Dr. Nagy-László Nórát, a Budai Egészségközpont foglalkozás-egészségügyi programvezetőjét kérdeztük a kapcsolódó tudnivalókról.

Forrás és a teljes cikk: www.bitport.hu

Ajánlott hirdetés

Kategória > Apróhirdetés
Alkategória > Állat
Némakacsa
Némakacsa
3000 

Weboldal készítés

Dataglobe Zrt

Dunaharaszti Apró - Hír Információ Reklám Apróhirdetés
Weboldal készítés