http://www.butorvilag-haz.hu

Legyen a hírszerkesztőnk!

Küldjön nekünk helyi híreket, vagy érdekességeket a nagyvilágból.
A részletekről érdeklődjön a dunaharasztiapro@gmail.com email címen.
Megosztom:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban
csütörtök 31 május 2012 - 21:13:26

Így fürödjünk a Dunában

Beküldte: Admin Kategória: Közérdekű
A strandszezon kezdetével a dunai fürdőzés veszélyeire és a vízi balesetek megelőzésére hívta fel a figyelmet a rendőrség a Duna budapesti szakaszán, egy hajón tartott csütörtöki sajtótájékoztatón, hangsúlyozva, hogy évente csaknem ötven ember fullad a folyóba.

Barnácz István, a Dunai Vízi Rendészeti Kapitányság vezetője azt mondta: a rendőri jelenlétnek és a tájékoztatásoknak köszönhetően a dunai halálos balesetek száma csökkenő tendenciát mutat, tavaly 47 ember fulladt a Dunába, míg 2010-ben 51 holttestet kellett kiemelniük. Az idén 19 ember lelte halálát a Dunában. A legtöbb halálos baleset - 140 - 1992-ben történt a Duna magyarországi szakaszán.

A rendőrségi adatok szerint évente mintegy kétszázan fulladnak tavakba, folyókba.

Az alezredes megjegyezte, hogy a kánikulában egyre gyakrabban fürdőznek az emberek tiltott helyeken, ezért a nyári szezonban a vízirendőrök megerősített szolgálatot látnak el. A Dunán a fővárosi térségben és Mohácsnál egy-egy mentőhajó áll állandó készültségben, és a különböző feladatok függvényében több jármű is szolgálatot teljesít a folyószakaszon.


A kapitányságvezető közlése szerint évente több ezer esetben intézkednek, mintegy ezer alkalommal kell bírságot kiszabniuk vagy feljelentést tenniük, és minden évben csaknem száz embert mentenek ki a vízből a Duna 417 folyamkilométernyi szakaszán.

Barnácz István felhívta a figyelmet arra, hogy a Duna fővárosi szakaszán egyetlen kijelölt fürdőhely sincs, és az új rendelkezések szerint tiltott fürdőzésért 5000-től 50 ezer forintig terjedő helyszíni bírsággal sújthatják őket. Január elsejével a hajózási szabályok is változtak, így Szentendrénél a motoros vízi eszközök (jet-ski) használatát megtiltották, a csónakokban, kishajókon már nem a 16, hanem a 14 éven aluliak és az úszni nem tudók számára kötelező a mentőmellény használata.

Az alezredes közölte: tilos fürdeni hajóútban, kikötők, hajóállomások, vízi sporteszköz közlekedésére szolgáló pályák területén, valamint éjszaka és korlátozott látási viszonyok között, kivéve, ha a vízfelület meg van világítva, és legfeljebb a mély víz határáig. Az úszóeszközök (vízibicikli, gumimatrac és más, felfújható eszköz) használata szintén fürdésnek minősül, így ezek használatára is a fürdés szabályai vonatkoznak.

Forrás: www.vjm.hu

Ajánlott hirdetés

Kategória > Építőipar
Alkategória > Nyílászáró
Ablak olcsón!
Ablak olcsón!
 

Weboldal készítés

Dataglobe Zrt

Dunaharaszti Apró - Hír Információ Reklám Apróhirdetés
Weboldal készítés