http://www.holzmanngepek.hu

Legyen a hírszerkesztőnk!

Küldjön nekünk helyi híreket, vagy érdekességeket a nagyvilágból.
A részletekről érdeklődjön a dunaharasztiapro@gmail.com email címen.
Megosztom:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban
szombat 12 május 2012 - 17:32:37

Itt a Mystery Gang első magyar nyelvű lemeze

Beküldte: Admin Kategória: Kultúra
Megőrülök érted címmel első magyar nyelvű anyagát készítette a külföldön is népszerű rockabilly-trió, a Mystery Gang.

"Eddig csak angol nyelvű lemezeket csináltunk brit, amerikai és német kiadónál, és a Mystery Gang ezután sem fog átváltani magyarra a szövegekben: május végén amerikai kiadónknál is kijön új anyagunk ingyenes netes letöltési lehetőséggel. A Megőrülök érted című album elsősorban azért jött létre, mert tavaly nyáron volt egy koncertünk az akkori Zöld Pardonban, ahol több mint ötezren voltak kíváncsiak ránk, annyian, mint mondjuk a Quimbyre vagy a Tankcsapdára szoktak menni" - mesélte Egri Péter énekes-gitáros.

Ez a koncert azt igazolta a Mystery Gang számára, hogy bár a zenekar soha nem számított a média kegyeltjének, "fű alatt" mégis sikerült Magyarországon kiépíteni egy széles körű közönséget. "A Megőrülök érted egyfajta köszönet a részünkről mindezért. A magyar nyelvű szövegek írásánál a 20. századi városi líra inspirált, például Albert Goldman, Jack Kerouac dolgai, de említhetem Vas Istvánt, Márai Sándort vagy akár Kosztolányit is. Az én esetemben egy dalra egy-egy film is hatással van, például a francia újhullám Roger Vadimmal, az olasz neorealista mozi Fellinivel" - jegyezte meg Egri Péter.

Az új lemez címadó dalához készült videoklip minimalista: a Mystery Gang három tagja (Egri mellett Paszinger Zoltán bőgős-basszusgitáros és Tamási László dobos) egy kanapén ülve énekli a számot, még vágás sincs.A lemezen két számban (Telepi gyerekek, Vedd át a ritmust rapváltozat) is közreműködik Ganxsta Zolee. "Számos fesztiválon egymás előtt és után léptünk fel tavaly, aztán egy spontán közös zenélésből alakult ki a Telepi gyerekek".

A Mystery Gang az elmúlt években játszott New Yorkban a Music Television meghívására, fellépett Londonban, Párizsban, Helsinkiben, Olaszországban, 2009-ben a ZZ Top előtt zenéltek a Papp László Budapest Sportarénában. Mint Egri Péter elmondta, ezt a csapat első tíz évének kemény munkája alapozta meg, ami ahhoz is szükséges volt, hogy bekerüljenek a nagy amerikai és nyugat-európai rockabilly-kiadók, a nemzetközi promóterek vérkeringésébe.

A zenekar az Egyesült Államokban filmhez is írt zenét (a Fly to the Moon a Townies című mozi betétdala volt), akárcsak itthon (Till Attila Pánik-jához), Egri Péter Brenner szerepében színészként tűnt fel Fonyó Gergely Made in Hungária című alkotásában. A Mystery Gang május 18-án a Millenárison a Jazzy Fesztivál keretében mutatja be új lemezét, szeptember 18-án pedig akusztikus koncertet ad a Művészetek Palotájában.

Forrás: www.hvg.hu

Ajánlott hirdetés

Kategória > Építőipar
Alkategória > Nyílászáró
Ablak olcsón!
Ablak olcsón!
 

Weboldal készítés

Dataglobe Zrt

Dunaharaszti Apró - Hír Információ Reklám Apróhirdetés
Weboldal készítés