http://www.holzmanngepek.hu

Legyen a hírszerkesztőnk!

Küldjön nekünk helyi híreket, vagy érdekességeket a nagyvilágból.
A részletekről érdeklődjön a dunaharasztiapro@gmail.com email címen.
Megosztom:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban
kedd 24 április 2012 - 19:32:38

Nem kell többé téli gumi?

Beküldte: Admin Kategória: Ééérdekes
Időjárási viszonyokhoz alkalmazkodni képes, intelligens autógumit mutattak be az április 23. és 27. között zajló Hannoveri Vásáron.

A Lipcsei Alkalmazott Tudományok Egyetemének kutatói olyan fejlesztésen dolgoznak, amely feleslegessé teheti az autógumik évszakos cseréjét a jövőben. „Induláskor a vezetőnek mindig mérlegelnie kell az időjárási viszonyokat, hiszen nem tudja kicserélni a kerekeit vezetés közben” – mondta Detlef Reimer kutatásvezető. „Manapság az autógumi megválasztása mindig egyfajta kompromisszumot jelent a fékezőképesség és a fogyasztás között” – utalt a kutató arra, hogy a szélesebb gumik biztonságosabbak, de növelik a fogyasztást.

Az intelligens, alkalmazkodó gumi elektronikus szenzorok segítségével felismeri a különböző minőségű útfelületeket, valamint azt is, hogy azok felszíne száraz, esős vagy havas. A mért adatoknak megfelelően azután akár menet közben is automatikusan változtatja a gumiprofil szélességét és magasságát. A fejlesztési munka még igen korai szakaszban jár, de a biztonság kedvéért már szabadalmaztatták találmányukat a német kutatók.

Forrás: www.mno.hu

Ajánlott hirdetés

Kategória > Apróhirdetés
Alkategória > Állat
Némakacsa
Némakacsa
3000 

Weboldal készítés

Dataglobe Zrt

Dunaharaszti Apró - Hír Információ Reklám Apróhirdetés
Weboldal készítés