http://www.butorvilag-haz.hu

Legyen a hírszerkesztőnk!

Küldjön nekünk helyi híreket, vagy érdekességeket a nagyvilágból.
A részletekről érdeklődjön a dunaharasztiapro@gmail.com email címen.
Megosztom:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban
kedd 06 december 2011 - 21:19:24

Miért jó, ha a nők sok halat esznek?

Beküldte: Admin Kategória: Egészség
A gyermekvállalási korban lévő nők csökkenthetik szívproblémáik kockázatát, ha rendszeresen fogyasztanak omega-3 zsírsavakban gazdag halat - állapították meg dán kutatók.

Tanulmányuk az első, amely fiatal nőknél is vizsgálta, hogy a hal étrendbe iktatása milyen hatással van szívük egészségére.

Kiderült, hogy azoknál, akik csak ritkán vagy soha nem ettek halat, 50 százalékkal gyakoribb volt a nyolc évig tartó követés alatt a szív- és érrendszeri problémák előfordulása, mint azoknál, akik rendszeresen fogyasztottak halat. Azokhoz képest pedig, akik minden héten legalább egyszer illesztettek halételt étrendjükbe, 90 százalékkal volt magasabb az előző csoport szívérrendszeri kockázata.


A Hypertension című szakfolyóiratban közzétett tanulmányhoz egy nagyszabású dán követéses vizsgálat adatait elemezték, amely 49 ezer, 15-49 éves nő bevonásával nyolc éven át készült.

Már a nők harmincas évei végén összefüggés mutatkozott a halfogyasztás és a szívproblémák között - emelte ki Marin Strom kutatásvezető, a koppenhágai Statens Serum Intézet munkatársa, aki azt javasolja, hogy hetente kétszer egyenek halat a fiatal nők. A szakemberek ajánlják például a tőkehalat, lazacot, heringet és a makrélát, amelyek mind gazdagok többszörösen telítetlen omega-3 zsírsavakban.

Forrás: www.inforadio.hu

Ajánlott hirdetés

Kategória > Építőipar
Alkategória > Nyílászáró
Redőny, szúnyogháló, garázskapu
Redőny, szúnyogháló, gará[...]
 

Weboldal készítés

Dataglobe Zrt

Dunaharaszti Apró - Hír Információ Reklám Apróhirdetés
Weboldal készítés