http://www.holzmanngepek.hu

Legyen a hírszerkesztőnk!

Küldjön nekünk helyi híreket, vagy érdekességeket a nagyvilágból.
A részletekről érdeklődjön a dunaharasztiapro@gmail.com email címen.
Megosztom:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban
hétfő 21 november 2011 - 20:20:36

USB-kulcsba rejtett számítógép

Beküldte: Admin Kategória: Technika
Az FXI Technologies norvég cég egy olyan teljes értékű, de kinézetét tekintve pendrive méretű számítógépet fejlesztett ki, amely az Android 2.3 operációs rendszerre épül.

A rendszer kódneve Cotton Candy és gyakorlatilag minden USB-porttal rendelkező eszközhöz csatlakoztatható. A miniatűr számítógépet első ránézésre lehetetlen megkülönböztetni egy USB-kulcstól, a fő különbséget a belseje rejti. Az eszközbe egy ARM Cortex-A9 típusú, 1,2 GHz órajelű processzort szereltek, amit az ARM Mali-400 MP-sorozatú, négymagos grafikus egység, 1 gigabájt RAM és egy legfeljebb 64 gigabájtos MicroSD memóriakártya egészít ki.

A számítógépet ellátták egy IEEE 802.11b/g/n szabványú WLAN-modullal, egy HDMI 2.1-, egy USB 2.0-s és egy Bluetooth 2.1+EDR-porttal. A termék képes lejátszani a 480p-s, a 720p-s és az 1080p-s videókat, támogatja az MPEG4-SP, H.263, H.264 AVC, MPEG-2, VC1 kódolású felvételek, illetve az MP3, az AAC, az AAC+ és a Real Audio formátumú audiofájlok lejátszását, továbbá megjeleníti a JPG, a GIF, a BMP és a PNG képeket.


A norvég szakemberek úgy vélik, hogy a Cotton Candy több módon is felhasználható. Csatlakoztatható notebookhoz és ebben az esetben lehetővé teszi a meglévő mellett egy második operációs rendszer használatát. Ilyenkor az Android virtuális környezetként szolgál és hatékony segítséget jelenthet az Android-fejlesztőknek, akik így egy plusz tesztfelületnek juthatnak. A két operációs rendszer között elvileg zökkenőmentes az adatcsere.

A termék egy televízió esetén csatlakoztatható egy HDMI-porthoz is és biztosítja az 1080p-s videók lejátszását. A videók akár egy MicroSD memóriakártyán is lehetnek. Emellett szintén lehetőség van arra, hogy a felhasználók a miniatűr számítógépet okostelefonokhoz vagy Macintoshokhoz csatlakoztassák.

A fő cél azonban az, hogy egy felhasználó vagy egy fejlesztő minden környezetben hozzáférhessen a saját megszokott munkakörnyezetéhez és a különböző dokumentumaihoz, fájljaihoz. A rendszernek jelenleg a prototípusa érhető el. A sorozatgyártásra kész modell rendelkezni fog USB 3.0-s porttal és kapható lesz belőle egy Ubuntut, illetve egy Windows 8-at futtató változat is. A Cotton Candy várhatóan kevesebb, mint 200 dollárba kerül majd.

Forrás: www.sg.hu

Ajánlott hirdetés

Kategória > Építőipar
Alkategória > Nyílászáró
Redőny, szúnyogháló, garázskapu
Redőny, szúnyogháló, gará[...]
 

Weboldal készítés

Dataglobe Zrt

Dunaharaszti Apró - Hír Információ Reklám Apróhirdetés
Weboldal készítés