http://WWW.mz-b.HU

Legyen a hírszerkesztőnk!

Küldjön nekünk helyi híreket, vagy érdekességeket a nagyvilágból.
A részletekről érdeklődjön a dunaharasztiapro@gmail.com email címen.
Megosztom:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban
szombat 29 október 2011 - 15:46:58

Az új Apple központ tervezője most egy energiatakarékos repteret készít

Beküldte: Admin Kategória: Nagyvilág
A Foster + Partners bejelentette, hogy ők fogják megtervezni Kuvait új nemzetközi repterét. A céljuk, hogy megalkossák a világ első LEED arany díjas terminálját.

A LEED kitüntetéseket azok az épületek kapják, melyek környezetbarát módon vannak kialakítva. Ezen az elképesztő dizájnon biztos meg akad majd az emberek szeme, akár a földön, akár egy repülőről nézik. Az épületben lesz néhány zöld megoldás, ezek közé tartozik az energiatakarékos kialakítás, és a hűtőrendszer is. Amikor legutóbb hallottunk a Foster + Partners-ről, akkor az új Apple központ terveit mutatták be Kaliforniában. Most, néhány kisebb tavat,óceánt átugorva a cég bejelentette, hogy ők tervezik Kuvait új nemzetközi repülőterét.


A reptér az arab sivatagban fog felépülni, ahol az átlaghőmérséklet 32 Celsius fok. Kuvait ezzel a világ egyik legmelegebb pontja. A reptéren egy betonoszlop sorozat fog segíteni a hűtésben, valamint a belső tér megvédésében. A tetőn napelemek lesznek elhelyezve, melyek folyamatosan gyűjtik majd a napenergiát. Az épületen rengeteg üveges rész lesz, mely biztosítja a természetes fényt, és visszaveri a káros napsugarakat.

A masszív reptér három fő szárnyra lesz felosztva, melyek egyenként körülbelül 1.5 km hosszúak lesznek, és a középen elhelyezkedő, 25 méter magas dómhoz csatlakoznak. A reptéren lesznek sivatagi növények, valamint egy mesterséges vízesés, a hűtés érdekében. A sivatagban felépülésre kerülő reptéren évi 13 millió utassal számolnak, de ezt ki tudják majd bővíteni 50 millióra is akár a jövőben. Az reptér valószínűleg Kuvait új szimbólumává fog válni.

Forrás: www.alternativenergia.hu

Ajánlott hirdetés

Kategória > Építőipar
Alkategória > Nyílászáró
Redőny, szúnyogháló, garázskapu
Redőny, szúnyogháló, gará[...]
 

Weboldal készítés

Dataglobe Zrt

Dunaharaszti Apró - Hír Információ Reklám Apróhirdetés
Weboldal készítés