http://WWW.mz-b.HU

Legyen a hírszerkesztőnk!

Küldjön nekünk helyi híreket, vagy érdekességeket a nagyvilágból.
A részletekről érdeklődjön a dunaharasztiapro@gmail.com email címen.
Megosztom:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban
csütörtök 20 október 2011 - 23:15:57

Bemutatták a fókuszálást mellőző fényképezőgépet!

Beküldte: Admin Kategória: Technika
Ugyan a (fél)profi gépeket nem helyettesíti, a Lytro legújabb masinája az első tesztek alapján minimum jópofa kis szerkezet.

Mindegyikünkkel fordult már elő, hogy rossz helyre fókuszált a kamerája, fényképezőgépe, vagy épp a hosszas fókuszálási idő miatt lemaradt egy édes csecsemői mosolyról, vagy épp sportesemény meghatározó pillanatáról. A Lytro legújabb kamerája egy huszárvágással megoldaná ezen problémákat.

A furcsa formájú kamera az úgynevezett „lightfield” technikát használja. Ennek lényege, hogy nem csak egy adott beesési síkban rögzíti az oda fókuszált fénynyalábok intenzitását, színét, hanem a beeső fénysugarak irányát is. Mindezt fókuszálás nélkül, ami miatt aztán a fényképek tényleg gombnyomásra készülnek el.


A gép egyszerű: mindössze két gomb, egy zoom-vezérlő vonal és egy 1,46”-os érintőképernyő díszíti a fényképezőgépet, valamint egy rejtett microUSB port. Az objektív egy nyolcszoros zoommal rendelkező konstans f2-es darab, azaz meglehetősen sok fény fog bejutni a szerkezetbe.

A kezelőfelület egyszerű, mint a faék: egyedül az akku és a tárhely kijelzője látszik, gesztusokkal és a zoom-vonallal iránythatjuk. Apropó tárhely, a gépbe nem lehet extra memóriakártyát rakni. Viszont akár a kis kijelzőn is átfókuszálhatjuk a képeket. A gép speciális .lfp fájlokat gyárt, amelyek megtekintéséhez külön segédprogramra lesz szükségünk. Ez jelenleg csak Mac-en érhető el, de már készül a Windows változat.

A 8 gigás változat $399-ba, míg a 16 gigás $499-ba fog kerülni, azaz meglehetősen drága mulatság lesz a húszezres kompakt gépekhez szokott átlagember számára. A képek minősége emellett nem lesz jobb, annak ellenére, hgoy egy fájl átlag 20-25 megás, ugyanis egy adott fókusz-állásban a kép felbontása nem túl nagy, egyes tippek szerint nagyjából 1024x768. Akit érdekel a technológia, itt találhatja a cég saját galériáját.

Forrás: www.technet.hu

Ajánlott hirdetés

Kategória > Építőipar
Alkategória > Nyílászáró
Ablak olcsón!
Ablak olcsón!
 

Weboldal készítés

Dataglobe Zrt

Dunaharaszti Apró - Hír Információ Reklám Apróhirdetés
Weboldal készítés