http://WWW.mz-b.HU

Legyen a hírszerkesztőnk!

Küldjön nekünk helyi híreket, vagy érdekességeket a nagyvilágból.
A részletekről érdeklődjön a dunaharasztiapro@gmail.com email címen.
Megosztom:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban
hétfő 17 október 2011 - 21:59:57

Még nem késő: védekezzen a nátha ellen

Beküldte: Admin Kategória: Egészség
Még a legegészségesebbeket is elérheti a nátha, ledöntheti a lábáról az influenza. Ám néhány gyümölcs-zöldség beillesztésével a napi rutinba, sokat tehetünk egészségünk megőrzéséért.

Az antioxidánsokban gazdag étrend nagy segítség a szervezet védekező-rendszerének. Tartalmazzanak az étkezések sok gyümölcsöt és zöldséget, válaszunk egészséges zsírsavakban gazdag táplálékot. Hogy még hatékonyabban segítsük az immunrendszert, fűszerezzük az ételeket fokhagymával, ami jól ismert vírus- és baktériumölő, valamint gyömbérrel, ami segít a gyulladások leküzdésében. Ha úgy érezzük, a táplálkozásunk nem tartalmaz elegendő ásványi anyagot és vitamint, táplálék-kiegészítő készítményekkel is megtámogathatjuk étrendünket.


A rendszeres testmozgás segíti a vörösvérsejtek és a fertőzések ellen küzdő T-sejtek működését. Már a rendszeres, napi félórás tempós séta is jótékony hatású lehet. De az edzettebbek és bátrabbak ne elégedjenek meg ennyivel, a futás, biciklizés jelentősen fokozza a szervezet ellenálló képességét. A krónikus stressz negatív hatása jól ismert. Fontos felmérnünk a stresszforrást, és ha nem tudjuk megszüntetni vagy csökkenteni a mértékét, sajátítsunk el feszültségoldó technikákat. Mindenkinek más válik be, de a meditáció, jóga és a mély légzés mindig hatásos. Tegyük a napi rutin részévé, és elkerülnek a betegségek.

Mossunk kezet gyakran, így a tömegközlekedéssel, közös helyiségek használatával a kezünkre kerülő kórokozók nem okozhatnak bajt. 15-20 másodpercig, langyos vízzel és szappannal végezzük a kéztisztítást, különösen ételkészítés előtt vagy köhögés, tüsszentés, mosdóhasználat után.

A kiadós alvás is nélkülözhetetlen a betegségek megelőzésében. Napi nyolc óra, és az immmunrendszer tökéletesen működik. A C-vitamin erősítő hatását már évtizedek óta kihasználjuk. A lándzsás útifű vagy a fekete ribizli szintén segíthet, ha mégis elkaptuk volna a náthát.

Forrás: www.stop.hu

Ajánlott hirdetés

Kategória > Építőipar
Alkategória > Nyílászáró
Ablak olcsón!
Ablak olcsón!
 

Weboldal készítés

Dataglobe Zrt

Dunaharaszti Apró - Hír Információ Reklám Apróhirdetés
Weboldal készítés