http://www.butorvilag-haz.hu

Legyen a hírszerkesztőnk!

Küldjön nekünk helyi híreket, vagy érdekességeket a nagyvilágból.
A részletekről érdeklődjön a dunaharasztiapro@gmail.com email címen.
Megosztom:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban
hétfő 03 október 2011 - 12:47:18

Vége a fájdalomnak: készül a tű nélküli oltás

Beküldte: Admin Kategória: Egészség
Kifejlesztették az oltótapaszt, amellyel tűszúrás nélkül, fájdalommentesen adhatók be a védőoltások. Ha elkészül az új találmány, vége a kellemetlen szurkálásnak!

Az ausztrál Mark Kendall professzor és csapata a Queenslandi Egyetem biomérnöki és nanotechnológiai intézetében fejlesztette ki az úgynevezett nanotapaszt, ami a jövőben felválthatja majd a hagyományos injekciós tűket.


A tapasz közvetlenül a bőr alá juttatja be az oltóanyagot, ahol sokkal több immunsejt található, mint az injekciós tű által elért izomszövetekben. Magából az oltóanyagból így kisebb mennyiség is elegendő, emiatt még olcsóbbak is lehetnének a védőoltások. A tapasz ráadásul könnyen szállítható, hűtést sem igényel és nincs szükség szakemberre a beadásához.

Így a fájdalommentességen túl óriási előnye, hogy a fejlődő országokban is sokkal több gyereket lehetne olcsón és egyszerűen beoltani.

Az orvoscsoport a kiemelkedő találmányért idén Eureka-díjat kapott Ausztráliában. Ahhoz azonban, hogy a tapasz forgalomba kerülhessen, még sok további kísérletre van szükség. Elképzelhető, hogy éveket vagy egy évtizedet is várnunk kell a fájdalommentes védőoltásra.

Forrás: www.nlcafe.hu

Ajánlott hirdetés

Kategória > Építőipar
Alkategória > Nyílászáró
Redőny, szúnyogháló, garázskapu
Redőny, szúnyogháló, gará[...]
 

Weboldal készítés

Dataglobe Zrt

Dunaharaszti Apró - Hír Információ Reklám Apróhirdetés
Weboldal készítés