http://www.butorvilag-haz.hu

Legyen a hírszerkesztőnk!

Küldjön nekünk helyi híreket, vagy érdekességeket a nagyvilágból.
A részletekről érdeklődjön a dunaharasztiapro@gmail.com email címen.
Megosztom:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban
kedd 19 július 2011 - 13:18:59

Magyarok a Marson

Beküldte: Admin Kategória: Tudomány
Kocsis Viktor tavaly második, idén az első lett a BME Magyarok a Marson című versenyén járművével, ami képes előre megtervezni útvonalát.

Ezt a fejlesztést számos területen fel lehet majd használni, főleg, hogy Kocsis hétköznapi eszközökkel oldotta meg a feladatot, amire a Marson most is szolgálatot teljesítő Opportunity csak dollármilliós fejlesztési költségek után lett képes.

Némi átalakítás után filléres automata robotokat küldhetünk a világegyetem minden pontjára, hogy járőrözzenek a környéken, vagy elzavarhatjuk a boltba, hogy vásároljon be a hétvégére. Mivel maga tervezi a stratégiáját, a robot azt is tudni fogja, melyik sorba érdemes beállni, ha nem akar hosszasan várakozni.A magyar marsjáró kezdetleges, de egy nemzetközi konferencián, amin a NASA kutatói is részt vettek, már megemlítették a járművet egy felszólalásban. Mielőtt az amerikaiak elragadták volna Szolnokról, elutaztunk a városba, hogy forgassunk róla egy videót.

Attraktor már a Facebookon is, ahonnan kiderülnek a kulisszatitkok, meg a következő adás témája. És ott az Attraktor blog, ahol meg a forgatás részleteiről lehet olvasni.

Forrás: Index.hu

Ajánlott hirdetés

Kategória > Apróhirdetés
Alkategória > Műszaki cikk
mobiltelefon
mobiltelefon
45000 

Weboldal készítés

Dataglobe Zrt

Dunaharaszti Apró - Hír Információ Reklám Apróhirdetés
Weboldal készítés