http://WWW.mz-b.HU

Legyen a hírszerkesztőnk!

Küldjön nekünk helyi híreket, vagy érdekességeket a nagyvilágból.
A részletekről érdeklődjön a dunaharasztiapro@gmail.com email címen.
Megosztom:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban
kedd 05 július 2011 - 00:03:45

Kész a Greenpeace új zászlóshajója

Beküldte: Admin Kategória: Nagyvilág
Vízre bocsátották a Greenpeace új zászlóshajóját egy németországi hajógyárban. A szervezetnek ez az első újépítésű hajója.

A Rainbow Warrior III. nevű hajót 23 millió euróból építtette a Greenpeace, amelynek negyven éves fennállása óta ez lesz az első teljesen új hajója, korábban ugyanis felújított régi hajókat használtak. Az 58 méteres zászlóshajó tervezésénél a környezetbarát technikák használata kapta a legnagyobb hangsúlyt.


A szennyvizet a fedélzeten újrahasznosítják, az ivóvizet a tengerből nyerik, a szemetet automatikusan szelektálják. A hajót alacsonyabb sebességnél elektromotor hajtja, nagyobb tempónál pedig egy dízelmotor veszi át szerepét, amelyet kipufogógáz-katalizátor segíti.

Az 1300 négyzetméteres hajó építésén 120 mérnök és munkás dolgozott, a vitorlásban 17 kajüt van, konyhát és kórházat is berendeztek. Az októberre tervezett első küldetéséig azonban a hajónak még több teszten át kell mennie. Először csak Hamburg környékén szántja majd a vizet, majd elődeihez hasonlóan Amszterdam felé veszi az irányt.

Az első Rainbow Warrior az 1970-es években vált világszerte ismertté a szervezettel együtt. Azt a hajót a francia titkosszolgálat süllyesztette el az új-zélandi Aucklandnél. A megítélt kártérítésből a Greenpeace négy évvel később új hajót vásárolt, a 60 éves szerkezetet a Rainbow Warrior III. hadba lépésével nyugdíjazzák.

Forrás: www.hir24.hu

Ajánlott hirdetés

Kategória > Építőipar
Alkategória > Nyílászáró
Ablak olcsón!
Ablak olcsón!
 

Weboldal készítés

Dataglobe Zrt

Dunaharaszti Apró - Hír Információ Reklám Apróhirdetés
Weboldal készítés