http://WWW.mz-b.HU

Legyen a hírszerkesztőnk!

Küldjön nekünk helyi híreket, vagy érdekességeket a nagyvilágból.
A részletekről érdeklődjön a dunaharasztiapro@gmail.com email címen.
Megosztom:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban
szerda 29 június 2011 - 20:09:05

Kína a „legzöldebb” ország

Beküldte: Admin Kategória: Nagyvilág
Kína továbbra is jelentős fölénnyel vezet az Egyesült Államok előtt a megújuló energiaprojektek legvonzóbb országainak listáján. Az Ernst and Young által üzemeltetett, a megújuló energiaprojektek piacának vonzerejét vizsgáló százpontos listán Kína jelenleg 72 ponttal szerepel, míg a második USA 67 ponton áll.

Az ázsiai ország tavaly augusztusa óta vezeti a listát, ami annak tudatában nem meglepő, hogy Peking jelentős mértékű állami támogatással segíti a zöld-energia szektort. Ez azonban a versenytársak – jogosnak mondható – felháborodásával jár együtt. Az állami támogatás középpontjában jelenleg a szél- és napenergia-ipar valamint az elektromos autók gyártása áll. Hogy milyen összegekről van szó, azt jól mutatja, hogy a kínai megújuló energiaipari vállalatoknak az állami tulajdonban lévő Kínai Fejlesztési Bank (CDB) - csak a tavalyi évben -, 232 milliárd jüan (6,84 ezer milliárd forint) kölcsönt különített el.


A lista több szempont alapján (pl: az adott szabályzók, piacra jutási lehetőségek, az energiainfrastruktúra fejlettsége és az egyes technológiák felhasználásának hatékonysága rangsorolja az egyes országokat. Meglepetésre a harmadik helyen is egy ázsiai ország, India áll, amely az első negyedév adatai alapján előzte meg az eddigi „bronzérmes” Németországot. Szakemberek Kína erősségét a zöldenergia-portfóliójának diverzifikáltságában, és a nem part menti szél- és koncentrált napenergia-projektekre való erős összpontosításában látják, és ezek a tényezők teszik a befektetők első számú célországává.

Kína legújabb ötéves tervében szerepel többek között, hogy a nem-fosszilis üzemanyagok részesedését az elsődleges energiafelhasználásban 11,4 százalékára emelje, illetve az egy dollár gazdasági teljesítményre jutó energiafelhasználást 16, a széndioxid-kibocsátást pedig 17 százalékkal csökkentse. Az ötéves terv megvalósítása érdekében a múlt héten állami kamattámogatást és más ösztönzők bevezetését jelentették be megújuló energiatermelő és csúcstechnológiai anyagokat előállító ágazat számára.

Forrás: www.alternativenergia.hu

Ajánlott hirdetés

Kategória > Építőipar
Alkategória > Nyílászáró
Ablak olcsón!
Ablak olcsón!
 

Weboldal készítés

Dataglobe Zrt

Dunaharaszti Apró - Hír Információ Reklám Apróhirdetés
Weboldal készítés