http://www.butorvilag-haz.hu

Legyen a hírszerkesztőnk!

Küldjön nekünk helyi híreket, vagy érdekességeket a nagyvilágból.
A részletekről érdeklődjön a dunaharasztiapro@gmail.com email címen.
Megosztom:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban
péntek 17 június 2011 - 21:51:00

Körbejárt a Földön a vulkáni hamu

Beküldte: Admin Kategória: Nagyvilág
Körbejárta a Földet a légáramlatokkal a június 4-én kitört chilei vulkán hamuja, és most gondokat okoz a légi közlekedésben.

A LAN légitársaság pénteken közölte, hogy több járatot törölnie kellett az ország délnyugati tartományaiban Puerto Montt, Balmaceda és Punta Arenas irányában.


Chilében a kitörés után nem voltak különösebb gondok a légtérhasználatában, mert a szél keletre, Argentína felé fújta a gyakorlatilag a határon emelkedő Puyehue/Cordón Caulle még mindig ömlő hamuját. Korlátozások miatta inkább Argentínában, Uruguayban, Paraguayban, Brazíliában, majd Ausztráliában és Új-Zélandon voltak.

Argentína patagóniai tartományaiban gazdasági válságot okoz a talajt helyenként - például Villa Angostura környékén - 30 centiméter vastagságban beborító hamu. A legnagyobb gondban a legeltető állattenyésztők vannak. Neuquen tartományban pénteken gazdasági válsághelyzetet hirdettek ki, és állami támogatást nyújtanak a károsultaknak.

A hamu miatt veszélyessé vált a gépjárművek közlekedése is, és a környékbeli hegyi üdülőhelyeken már attól tartanak, hogy keresztet vethetnek a síszezonra.

Forrás: www.fn.hu

Ajánlott hirdetés

Kategória > Építőipar
Alkategória > Nyílászáró
Ablak olcsón!
Ablak olcsón!
 

Weboldal készítés

Dataglobe Zrt

Dunaharaszti Apró - Hír Információ Reklám Apróhirdetés
Weboldal készítés