http://WWW.mz-b.HU

Legyen a hírszerkesztőnk!

Küldjön nekünk helyi híreket, vagy érdekességeket a nagyvilágból.
A részletekről érdeklődjön a dunaharasztiapro@gmail.com email címen.
Megosztom:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban
hétfő 13 június 2011 - 23:05:20

Buli, bor és kaja a Kosbor fesztiválon

Beküldte: Admin Kategória: Kultúra
Több ezer ember érezte a bizsergést a Kosbor fesztiválon - Kultikus fesztivállá nőtte ki magát a régió egyik legegyedibb rendezvénye

Körülbelül 4.000 látogató számára nyújtott különleges gasztro-kulturális és közösségi élményt a 2011. június 11-én, Dorogon, immár második alkalommal megrendezett Kosbor fesztivál. A díjnyertes magyar borok, izgalmas zenei fellépők, gasztronómia és családi programok, illetve kistérségi hagyományőrzés olyan elegyet alkotott, mely egyedülállóvá teszi a fesztivált Komárom-Esztergom megye és a Dunakanyar régiójában.


Gasztro-kulturális mérföldkőnek is beillik a pünkösdi hétvége szombatján, ragyogó napsütésben, a gyönyörűen felújított, 1923-ban épített dorogi művelődési ház előtti téren és a környező ligetben megrendezett Kosbor fesztivál. A borisszák számára 11 kiváló magyar, valamint 1 felvidéki borászat hozta el díjnyertes borokat is tartalmazó kínálatát: a villányi, szekszárdi, mátrai, somlói etyeki, neszmélyi, egri, soproni és tokaji nedűk között mindenki megtalálhatta kedvencét.
A borozgatás természetesen hatalmas beszélgetések közepette zajlott, nyüzsgő élettel telt meg a tér és a liget. A remek zenei performanszoknak köszönhetően pedig számtalanszor alakult ki a vendégekben az együtt bizsergés érzése. Koncertet adott többek között a nép- és világzenei fronton feltörekvő Szűkített Kvartett, a hazai jazz élet üde színfoltját jelentő Kozma Orsi Quartet, a csúcspontot pedig a kirobbanó energiával éneklő Tóth Gabi jelentette, aki húzós élő rock ’n roll show-val hozta lázba a közönséget.

A borok mellett a gasztronómiai vonal is sok kuriózumot nyújtott az ízlelő-érzékeknek. Számos különleges burgonyás étel, tradicionális börzsönyi lekvár, mézkülönlegességek, magyar és holland sajtok, illetve hagyományos kézműves füstölt húsáru alkották a kínálatot egyebek mellett. Továbbá a családosok számára is számos kiegészítő program nyújtott egész napos élményt: a kisebbek lovagolhattak, népi játszótéren játszhattak, volt airsoft, kutyabemutató, illetve fesztivál bora választás valamint Civil falu és Egészségsarok is. A rekeszizmok megmozgatásáról pedig Somogyi András, a Showder Klub csillaga gondoskodott.

„Tavaly első ízben rendeztük meg a Kosbort, mely a bor-gasztro és zenei vonal mellett egyben a Dorog környéki kistelepülések színes és gazdag hagyományait is hívatott bemutatni. Ettől a kombinációtól, illetve a szívvel-lélekkel telített szervezői munkától lett egyedi ez a fesztivál. Idén mintegy négyszer annyian voltak kíváncsiak a rendezvényre, mint előző évben és a hangulat elképesztően jó volt. Rengeteg laikus borfogyasztó jelent meg, akik a rendezvény keretében megismerhették a kóstolás fortélyait és minőségi hazai borok nagyon széles palettájáról választhattak. Az álmunk első része teljesült: Komárom-Esztergom megye és a Dunakanyar régió egyik legjelentősebb, egyedi kínálatú fesztiváljává váltunk. Szeretnénk a megkezdett úton haladni és a városvezetés támogatását továbbra is élvezve, a közel jövőben a Kosbort egy többnapos, országos jelentőségű happeningként megrendezni” – mondta Hanyecz Imre, a rendezvény egyik főszervezője, a Háttér a Dorogiakért Egyesület kommunikációs koordinátora.

Kosbor fesztivál 2011

2010 után idén immár második alkalommal, Dorogon megrendezett fesztivál. Különlegességét az adja, hogy egyrészt a dorogi kistérséghez tartozó települések hagyományainak bemutatását, másrészt a borkultúra és az igényes zene szeretetének terjesztését célozza. Idén fellépett a Bóbita együttes, a dorogi Sváb Party, Magassy Julcsi musicalénekes, Somogyi András (Showder Klub), 947 zenekar, Szűkített Kvartett, Kozma Orsi Quartet, Tóth Gabi és a Filip Gyuri Band. Kitelepülő pincészetek: Kreinbacher - Somló, Ősi - Villány, Etyeki kúria - Etyek, Gelbmann - Ászár-Neszmély, Szöllősi - Ászár-Neszmély, Debreczeni-Ferenczi - Etyek-Szekszárd, Csutorás - Eger, Roll - Sopron, Tüske - Szekszárd, Borpalota - Gyöngyös, Istenkúti Pálinka - Komárom, Balling Borlánc: Tokaj, Prímás Pince, Zalaba – Muzsla (Szlovákia)

Forrás: www.168ora.hu

Ajánlott hirdetés

Kategória > Apróhirdetés
Alkategória > Bútor
ülőgarnitúra és  kerti bútor
ülőgarnitúra és kerti bú[...]
100 000Ft 

Weboldal készítés

Dataglobe Zrt

Dunaharaszti Apró - Hír Információ Reklám Apróhirdetés
Weboldal készítés